



Week 1 of the Thematic Programme on

DVR 0065528

"Infinite-dimensional Geometry: Theory and Applications"

January 13 - 17, 2025

organized by

Tomasz Goliński (U of Białystok), Gabriel Larotonda (U of Buenos Aires), Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna), Cornelia Vizman (WU of Timisoara)

• Monday, January 13th, 2025

09:00 – 09:30 **Registration**

09:30 - 09:40 **Opening**

09:40 – 10:40 **Mini-Course 1 lecture 1 (1 hour including questions)**: **Madeleine Jotz (U of Würzburg)** *Lie algebroid cohomology and ideals in Lie algebroids*

10:40 – 11:10 Coffee or Tea break

11:10 – 12:00 Invited talk (40 min + 10 min questions): Francesco Cattafi (U of Würzburg) *PB-groupoids vs VB-groupoids*

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 2 lecture 1 (1 hour including questions): Aneta Sližewska (U of Białystok) Banach-Lie groupoids

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 Mini-Course 3 lecture 1 (1 hour including questions): Eduardo Chiumiento (IAM, Buenos Aires)

Operator ideals and infinite-dimensional geometry

• Tuesday, January 14th, 2025

09:00 – 09:30 **Tutorial (30 min)**: **Cornelia Vizman (WU Timisoara)** Central extensions in infinite dimensions

09:30 – 10:30 **Mini-course 1 lecture 2 (1 hour including questions)**: **Madeleine Jotz (U of Würzburg)** Lie algebroid cohomology and ideals in Lie algebroids

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Keynote Talk (1 hour including questions)**: **Anton Alekseev (U Genève)** *Loop group Hamiltonian actions: a review*

 $12{:}00-14{:}00 \text{ Lunch break}$

14:00 – 15:00 Mini-course 2 lecture 2 (1 hour including questions): Aneta Sliżewska (U of Białystok) Banach-Lie groupoids

 $15:00-15:30 \ \textbf{Coffee or Tea break}$

15:30 – 16:30 Mini-Course 3 lecture 2 (1 hour including questions): Eduardo Chiumiento (IAM, Buenos Aires)

Operator ideals and infinite-dimensional geometry

• Wednesday, January 15th, 2025

09:00 – 09:30 Tutorial (30 min): Alice Barbara Tumpach (WPI, TU Vienna and Lille U) Banach Poisson-Lie groups

09:40 – 09:30 **Invited talk (40 min + 10 min questions)**: **Milan Niestijl (U of Paderborn)** *Holomorphic induction of unitary representations of BCH Fréchet-Lie groups*

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Keynote Talk (1 hour including questions)**: **Karl-Hermann Neeb (FAU, Erlangen-Nürnberg)** Covariant projective representations of Hilbert–Lie groups

 $12{:}00-14{:}00 \text{ Lunch break}$

14:00 – 15:00 **Keynote talk (1 hour including questions)**: **Daniel Beltita (IMAR, Bucharest)** Leaf spaces in Lie theory

15:00 – 15:20 Coffee or Tea break

15:20 – 15:55 Short talk (20 min + 5 min questions): Eugenia Boffo (Charles U, Prague) Geometric and algebraic aspects in the quantization of gauge theories

15:55 – 16:45 Invited talk (40 min + 10 min questions): Florian Zeiser (U Illinois) *TBA*

17:00 Cocktail reception

• Thursday, January 16th, 2025

09:00 – 10:00 **Mini-Course 1 lecture 3 (1 hour including questions)**: **Madeleine Jotz (U of Würzburg)** *Lie algebroid cohomology and ideals in Lie algebroids*

10:05 – 10:30 Short talk (20 min + 5 min questions): Praful Rahangdale (U of Paderborn) Correspondence between infinite-dimensional Poisson-Lie groups and Lie bialgebras.

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 Mini-Course 2 lecture 3: Aneta Sliżewska (U of Białystok) Banach-Lie groupoids

12:00 - 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 **Keynote talk (1 hour including questions)**: **Chiara Esposito (U of Salerno)** *Global Homotopies for HKR Theorems in Differential Geometry*

15:00 – 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 Mini-Course 3 lecture 3 (1 hour including questions): Eduardo Chiumiento (IAM, Buenos Aires)

Operator ideals and infinite-dimensional geometry

• Friday, January 17th, 2025

09:00 – 09:50 Invited talk (40 min + 10 min questions): Christian Blohmann (MPIM Bonn) Lie algebras of diffeomorphism groups of non-compact manifolds (part 1)

09:55 – 10:20 Short talk (20 min + 5 min questions): David Miyamoto (MPIM, Bonn) Lie algebras of diffeomorphism groups of non-compact manifolds (part 2)

10:20 – 10:40 Coffee or Tea break

10:40 – 11:05 Short talk (20 min + 5 min questions): Elwira Wawreniuk (U of Białystok) *TBA*

11:10 – 12:00 **Invited talk (40 min + 10 min questions)**: **Damaris Meier (U of Fribourg)** Uniformization of metric surfaces

 $12{:}00-14{:}00 \text{ Lunch break}$

14:00 – 15:00 **Keynote talk (1 hour including questions)**: **Esteban Andruchow (UNGS, Buenos Aires)** Subspaces with or without a common complement

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:20 Invited talk (40 min + 10 min questions): Tilmann Wurzbacher (IECL, Metz) *TBA*

16:20 - 16:30 **Closing**

All talks take place at ESI Boltzmann Lecture Hall!